dilluns, 1 de juny del 2015

El teatre grecollatí segueix viu!


Cada any, el departament de clàssiques , organitza una eixida a Sagunt, al teatre romà, on els alumnes que cursem llatí i grec, tenim l’oportunitat de veure representades obres clàssiques.


«Prósopon» és una associació cultural que organitza aquests tipus d'esdeveniments, destinats als alumnes, que optem a cursar l’assignatura de llatí i grec. Es realitzen representacions per tota Espanya, pel mes d’abril, en totes aquelles ciutats on existeixen teatres romans com Sagunt.
Aquest any, els alumnes de quart de la ESO, i Batxillerat, hem pogut gaudir de dues obres d’autors clàssics, pel matí vam veure una tragèdia d'Eurípides i per la vesprada una comèdia de Plaute;
L'obra d’Eurípides, “Hipólito”, tracta de l’amor que sent Fedra pel seu fillastre Hipòlit. Fedra declara el seu amor a Hipòlit, però ell la refusa. Quan Teseu, marit de Fedra i pare d'Hipòlit, va tornar del seu viatge, va creure a Fedra que li va contar que havia sigut seduïda per Hipòlit. Teseu va desterrar el seu fill, va desitjar la seua mort als déus  i els déus ho van complir, al final el pare reconeix que Hipòlit és innocent, el fill el perdona i Fedra es suïcida.
Desprès, per la vesprada, vam veure “Gorgojo” una comèdia de Plaute, que narra, la història d’amor entre una xica que era esclava i un home lliure que no tenia diners per a comprar-la i casar-se amb ella. Al final es descobrirà que la xica havia sigut raptada de menuda i que per tant era lliure per a casar-se. Tot açò amb un toc humorístic, i ple d'acudits , que fan entretinguda l’obra.
És una experiència, molt bona, i gaudeixes de una bona temperatura, del “caloret” , amb unes vistes meravelloses, i a la vegada, que t'ho passes bé , i aprens molt sobre la cultura grecollatina, i de com gaudien els antics romans, en el mateix lloc on estaven fa 2000 anys, és sorprenent.
Anime a tot el món que curse o bé llatí en quart, o bé batxillerat humanístic, que acudisquen a aquesta activitat tan interessant i tan divertida.

Francisco Escriche García. Batxillerat Humanístic
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada